Maatregelen en informatie coronavirus COVID-19

Na de laatste persconferentie zijn de regels om te sporten aangepast.

Iedereen mag binnen en buiten sporten. Maar om te zorgen dat minder mensen besmet raken, gelden voor sport een aantal maatregelen. Voor sportbeoefening op binnensportlocaties is vanaf 18 jaar het coronatoegangsbewijs verplicht. Dit geldt voor zowel sporters als publiek.

** De kantine van SV Panter is op doordeweekse trainingsavonden gesloten **

Spelregels voor sport

Iedereen mag binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. De volgende regels gelden:

• Een coronatoegangsbewijs is verplicht op binnensportlocaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar.
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor amateursporters vanaf 18 jaar die gebruik maken van faciliteiten binnen op sportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.
  • Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.
  • Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Regels voor publiek bij sportwedstrijden en trainingen

Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en trainingen in de professionele- en amateursport. Alleen toegang hebben personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dit betekent ook dat zowel betaalde personen als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Zie voor meer details de onderstaande rubrieken en links naar de website van het RIVM en het NOC*NSF.

Belangrijke links en referenties coronavirus en sport